08:47 11.12.2019

Трамп виплатив понад $ 2 млн компенсації за рішенням суду

1 хв читати
Трамп виплатив понад $ 2 млн компенсації за рішенням суду

Президент США Дональд Трамп виплатив понад $ 2 млн за використання власного благодійного фонду Trump Foundation у політичних цілях, повідомляється на сайті Генпрокуратури Нью-Йорка.

Кошти надійшли восьми некомерційним організаціям як компенсаціїя збитків. Генпрокурор Летиція Джеймс зазначила, що Trump Foundation закрили за провину, а $ 1,8 млн, що залишилися на рахунку фонду, також розподілили між благодійними організаціями.

"Благодійність не є засобом досягнення мети, тому ці збитки говорять про зловживання владою президентом і являють собою перемогу для некомерційних організацій, які діють за законом", - зазначила Джеймс.

На початку листопада Верховний суд Нью-Йорка зобов'язав Трампа виплатити $ 2 млн некомерційним організаціям. Згідно з позовом, який подали в суд у червні 2018 року, президент і його троє старших дітей фінансували виборчу кампанію Трампа в 2016 році, скориставшись тим, що Trump Foundation звільнений від податків. Цей фонд зібрав $ 2,8 млн нібито на допомогу ветеранам, однак, як встановив суд, насправді ці кошти використав передвиборчний штаб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА