15:14 11.12.2019

Кабмін запускає тестування застосунку, який дасть змогу користуватися е-правами та е-техпаспортом

1 хв читати
Кабмін запускає тестування застосунку, який дасть змогу користуватися е-правами та е-техпаспортом

Кабінет Міністрів України запускає бета-тестування мобільного застосунку "Дія", який, зокрема, дасть змогу користуватися електронним водійським посвідченням і електронним технічним паспортом автомобіля.

"Сьогодні ми запускаємо бета-тестування нашого застосунку "Дія", що і є "державою в смартфоні". Це перший крок, і першими послугами, які будуть у цьому застосунку, - це можливість використовувати електронні водійські посвідчення і електронний технічний паспорт", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на брифінгу за результатами засідання уряду.

За його словами, також буде можливість спілкування з державою через месенджери.

Застосунок було розроблено протягом кількох місяців у співпраці з компанією EPAM, яка надавала свої послуги на безоплатній основі.

Наразі відкрито реєстрацію для 20 тис. перших бета-тестерів, які мають водійські права та техпаспорт на транспортний засіб. Після успішного проходження тестової експлуатації застосунок стане доступним для всіх громадян України.

Віце-прем'єр зазначив, що паралельно триває робота з упровадження інших електронних послуг. Зокрема, йдеться про електронний студентський квиток, електронну зміну місця реєстрації, а також низку інших. "Ми плануємо раз на два тижні робити новий реліз, випускати нові послуги... Ми дуже хочемо, щоб протягом наступного року таких послуг були сотні", - наголосив Федоров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА