19:05 11.12.2019

Кернес домігся зустрічі з новим головою Харківської ОДА, щоб обговорити опалювальний сезон, медреформу і будівництво нової дороги

2 хв читати
Кернес домігся зустрічі з новим головою Харківської ОДА, щоб обговорити опалювальний сезон, медреформу і будівництво нової дороги

Міський голова Харкова Геннадій Кернес і новий голова Харківської ОДА Олексій Кучер зустрілися через більш як місяць після призначення останнього.

"Сьогодні зустрівся з керівником ХОДА Олексієм Кучером, ініціатива була моя. Обговорили соціально-економічний розвиток регіону, опалювальний сезон, гаряче водопостачання, спільну діяльність із медичної реформи. Домовилися щопонеділка передавати повну інформацію стосовно тепла і гарячої води", - повідомив Кернес у своєму Telegram-каналі в середу.

Він також розповів голові ХОДА про позицію мерії щодо будівництва нової дороги Центр-Салтівка, через торговельний майданчик ТЦ "Барабашово".

"Обговорення цієї теми з головою ХОДА викликано поведінкою концерну (АВЕК - ІФ) і підставних людей, так званих активістів, які захищають незаконні схеми АВЕКу, що втягує в конфлікт підприємців, "кошмарить" їх, запускає чутки і негатив у ЗМІ, інформуючи тим самим про неіснуючий конфлікт. Міська рада, у свою чергу, опирається на послідовні рішення виконавчих органів, ставлячи на чільне місце розвиток міста і захист інтересів харків'ян, згідно із законами України", - написав Кернес.

Він ще раз наголосив, що концерн АВЕК, який орендує землю міста, знав про те, що дорогу передбачено в генеральних планах 1953-го, 1986-го, 2004-го і 2013 років і навіть у 1997 році звертався до міськради з проханням почати проектувати її в першу чергу. Кернес також оприлюднив відповідні документи.

Як повідомлялося, 5 листопада президент Володимир Зеленський на нараді у Харкові представив Кучера як нового голову ХОДА. На тій самій нараді президент розкритикував керівництво міста та області за зрив початку опалювального сезону і доручив новопризначеному голові ХОДА розібратися з питанням будівництва дороги через ТЦ "Барабашово".

Геннадій Кернес не був запрошений на цю нараду і незабаром розкритикував таку позицію президента.

Пізніше в інтерв'ю сайту "Країна" Кернес заявив, що зателефонував Кучеру після призначення і пропонував зустрітися, але той відмовився.

Кучер заявив, що не відмовлявся від зустрічі з міським головою Геннадієм Кернесом, але наполягав на тому, що вона має бути офіційною і із заздалегідь обумовленим порядком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА