19:16 11.12.2019

Правоохоронці зайнялися незаконним продажем корпусів заводу "Більшовик"

2 хв читати
Правоохоронці зайнялися незаконним продажем корпусів заводу "Більшовик"

Київська прокуратура і Служба безпеки України (СБУ) за участю Фонду держмайна (ФДМ) здійснюють слідчі дії на заводі "Більшовик" (Київ, з 2018 року - Перший київський машинобудівний завод, ПКМЗ - ІФ) у зв'язку з продажем майже 6,4 тис. кв. м належних підприємству приміщень на організованих держпідприємством "СЕТАМ" торгах, незважаючи на діючу заборону, повідомив голова ФДМ Дмитро Сенниченко.

"Наприкінці минулого тижня разом із СБУ та Київською прокуратурою прийшли на завод "Більшовик", де нещодавно було зухвало вкрадено частину державного майна - декілька корпусів заводу всупереч забороні "продано" через майданчик "СЕТАМ". Директора замінили. Проводяться слідчі дії", - написав Сенниченко у Facebook у середу.

Як повідомлялося, на аукціон 7 жовтня 2019 року було виставлено нежитлові приміщення заводу загальною площею 6,4 тис. кв. м, зокрема два цехи (№14 і №10) площею 2,35 тис. кв. м. і 2,15 тис. кв. м, західну прохідну (1 тис. кв. м), склад двигунів (474,8 кв. м.) та кисневу газову станцію (392,5 кв. м), розташовані за адресою просп. Перемоги, 49/2 в Києві.

Лот продано за 23,544 млн грн. При цьому голова ФДМ зазначав, що на торги було виставлено корпус, "який підходить під ТРЦ".

"Більшовик", що перебуває в держвласності, засновано в 1882 році як Київський ливарний і механічний завод, в 1919-му отримав назву Перший державний київський машзавод, а з 1922 року - "Завод "Більшовик", що у 1994 році став ВАТ "Більшовик". У 1996 році в результаті реструктуризації на базі частини структурних підрозділів заводу було створено шість юросіб у формі дочірніх підприємств. У 2006 році "Більшовик" отримав статус Науково-виробничого підприємства (НВП), у травні 2018 був перейменований в АТ "ПКМЗ".

Наразі в декількох цехах завод, зокрема, виробляє великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної сільськогосподарської галузей. Крім того, здає приміщення в оренду.

В останні п'ять років заводом керував Роман Білоскурський. Згідно зі звітом підприємства в НКЦБФР, на 1 липня 2019 року на ньому працює 331 особа.

У січні-червні 2019 року ПКМЗ скоротив чистий дохід на 5,8% порівняно з тим самим періодом 2018 року - до 48,8 млн грн, збиток становить 8,9 млн грн проти 10,9 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА