21:00 11.12.2019

Зеленський призначив заступника міністра оборони Поліщука головою Міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю

2 хв читати
Зеленський призначив заступника міністра оборони Поліщука головою Міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю

Президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив заступника міністра оборони Олександра Поліщука головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю і вніс до положення про Міжвідомчу комісію низку змін.

"Призначити поліщука Олександра Миколайовича - заступника Міністра оборони України - головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю", - йдеться в указі №896/2019 від 11 грудня, оприлюдненому на сайті президента в середу ввечері.

Зеленський також доручив Поліщуку у двотижневий термін надати пропозиції щодо персонального складу Міжвідомчої комісії.

Крім цього, указ вносить низку змін до Положення про Міжвідомчу комісію, зокрема подається в новій редакції абзац про персональний склад комісії.

"Членами Комісії є представник комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки (за згодою); представник Офісу президента України, визначений керівником Офісу президента України, а також за посадою: перший заступник або заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, міністра оборони України, до компетенції якого згідно з розподілом повноважень належать питання військово-технічного співробітництва та експортного контролю, голова Державної служби експортного контролю України, перший заступник або заступник голови Державної митної служби України, голови Державного космічного агентства України, голови Служби безпеки України, голови Служби зовнішньої розвідки України, до компетенції якого згідно з розподілом повноважень належать питання військово-технічного співробітництва та експортного контролю, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, а також генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" (за згодою)", - йдеться в новій редакції.

Також тепер засідання Міжвідомчої комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні більше ніж половина її складу.

"Справжній указ набуває чинності з дня його опублікування", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, 29 листопада Зеленський своїм указом вивів зі складу Міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю заступника секретаря РНБО генерал-майора Збройних сил України Сергія Кривоноса, який її очолював із березня 2019 року.

Після цього Кривонос, який раніше заявляв, що секретар РНБО Олексій Данілов не бачить його у своїй команді й вирішити це питання зможе тільки Зеленський, заявив, що указ про його звільнення було підписано з ініціативи Данілова.

"Секретар РНБО, якого попередні п'ять років війни не було видно і чутно ні на фронті, ні в тилу, таки проштовхнув підписання указу. І взагалі - перетворили РНБО з Ради національної безпеки і оборони України на посміховисько з клоунами", - написав Кривонос на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА