12:46 12.12.2019

Моніторингова місія ООН застерігає Україну від обмежень прав на свободу думки та слова під час підготовки закону про дезінформацію

1 хв читати

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні побоюється, що підготовлюваний в Україні так званий закон про дезінформацію може призвести до обмеження базових прав і свобод людини - на свободу думки та слова.

"Я хотіла б наголосити на важливості створення та охорони середовища, в якому можуть висловлюватися і вільно обговорюватися різні, протилежні погляди. Нас особливо непокоїть те, як розроблятиметься закон про боротьбу з дезінформацією, підготовку якого передбачає указ президента від 8 листопада 2019 року", - сказала глава місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на брифінгу в четвер у Києві, презентуючи останню в 2019 році доповідь моніторингової місії ООН про ситуацію з правами людини в Україні.

Вона заявила: "Такий закон може суперечити зобов'язанням України щодо свободи думок і висловлення поглядів та інформації".

"Ми застерігаємо від встановлення обмежень на свободу вираження поглядів і свободу засобів масової інформації", - сказала Богнер, озвучуючи позицію моніторингової місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА