13:11 12.12.2019

Моніторингова місія ООН наполягає на безперешкодному доступі до затриманих на окупованій території, що прописано в комюніке "нормандської зустрічі"

1 хв читати
Моніторингова місія ООН наполягає на безперешкодному доступі до затриманих на окупованій території, що прописано в комюніке "нормандської зустрічі"

Міжнародні організації наполягають на необхідності надання їм безперешкодного та конфіденційного доступу до затриманих і заарештованих на окупованій території, що прописано в документі, затвердженому за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

"Діяльність моніторингової місії ООН з прав людини на території, яку контролюють самопроголошені республіки, вкрай обмежена. Я закликаю надати місії безперешкодний конфіденційний доступ до місць тримання під вартою і затриманих", - сказала глава Місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на брифінгу в четвер у Києві, презентуючи останню в 2019 році доповідь моніторингової місії ООН про ситуацію з правами людини в Україні.

Вона наголосила, що в комюніке за підсумком зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі 9 листопада було визначено необхідність надання міжнародним організаціям повного безумовного доступу до всіх затриманих.

"Сподіваємося, що це дасть новий імпульс для забезпечення такого доступу", - зазначила глава місії.

Щодо Криму, то, як зазначила Богнер, РФ іще не надала місії доступ до півострова. "Закликаємо Росію полегшити доступ (для представників місії - ІФ), тому що це допомогло б посилити захист осіб, які перебувають у вразливому становищі, й дало б позитивний сигнал міжнародній спільноті", - додала Богнер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА