18:50 12.12.2019

Є ще підверсії вбивства Шеремета, серед яких і викриття режиму в "сусідній державі", - Аваков

2 хв читати
Є ще підверсії вбивства Шеремета, серед яких і викриття режиму в "сусідній державі", - Аваков

 У слідства є підверсії мотиву вбивства журналіста Павла Шеремета, серед яких і його матеріали з викриття нинішнього режиму в Російській Федерації, зазначає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"У цій версії є кілька підверсій, як сказав начальник слідства. Наприклад, Шеремет писав книгу разом із Нємцовим (опозиційний російський політик Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року в центрі Москви - ІФ), Шеремет видавав кілька матеріалів, які викривали відповідний нинішній режим у сусідній державі. Тому це теж може бути версією, і це теж розглядається", - сказав він на брифінгу в четвер щодо затримання підозрюваних у скоєнні вбивства Шеремета, відповідаючи на запитання журналістів про "російський слід" у цьому злочині.

Заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль зазначив, що було названо основні версії, але є ще низка підверсій, над якими слідство зараз працює. "На цьому етапі тривають активні слідства дії. Якщо буде додаткова інформація, ми обов'язково про неї повідомимо", - зазначив він.

Опозиційного російського політика Бориса Нємцова убили 27 лютого 2015 року в центрі Москви.

Вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція здійснила низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Серед них - військова медсестра Яна Дугар, волонтер Юлія Кузьменко, музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко і подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета стала спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА