07:36 13.12.2019

Зеленський: У мене немає впливу на ДБР, я б не підписав таких Мінських угод, як Порошенко, але я не знаю всіх обставин того часу

2 хв читати
Зеленський: У мене немає впливу на ДБР, я б не підписав таких Мінських угод, як Порошенко, але я не знаю всіх обставин того часу

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що не має впливу на Державне бюро розслідувань, яке відкрило кримінальну справу за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі в 2015 році.

"Чесно, я не маю впливу на Державне бюро розслідувань, як і на будь-який правоохоронний орган. Але ми зустрічаємося з усіма правоохоронними органами один раз на тиждень, і з'ясовуємо, що у нас відбувається в країні, яка криміногенна ситуація тощо. Але я вам можу донести свою думку з цього приводу. я думаю, що за Петром Порошенком багато різних гріхів, пов'язаних і з ним, і з його оточенням. Мені складно коментувати щодо цієї справи, тому що, скажу відверто, я б ніколи не підписав таку угоду", - сказав він в ефірі програми "Право про на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

При цьому Зеленський вказав, що не знає, в яких умовах підписувався саме такий варіант Мінських угод. "Мені складно сказати. Мені здається, що там було непросто. І коли я кажу, що я б ніколи не підписав, то скажу відверто, що, напевно, в цій ситуації ніколи не говори "ніколи", - зазначив він.

10 грудня Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про відкриття кримінального провадження за фактом можливого скоєння державної зради Порошенком під час підписання Мінських угод у 2015 році.

При цьому екс-заступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі розмістив копію відповіді ДБР на його ім'я, з якої випливає, що це він звернувся в ДБР з приводу можливої державної зради Порошенка в ході підготовки і проведення 11 і 12 лютого 2015 року переговорів щодо змісту документа "Комплекс заходів, спрямованих на виконання мінських угод".

Відомості про можливе скоєння злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 грудня 2019 року, розпочато досудове розслідування. Попередня кваліфікація - за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА