08:32 13.12.2019

Бориса Джонсона переобрано членом парламенту

2 хв читати
Бориса Джонсона переобрано членом парламенту

Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона на позачергових парламентських виборах, що відбулися в четвер, переобрано членом парламенту, свідчать результати голосування.

Як повідомлялося, правляча Консервативна партія Великої Британії змогла забезпечити собі більшість у Палаті громад за підсумками виборів, свідчать результати опитувань, проведених на виходах із виборчих дільниць.

Згідно з даними, оприлюдненими телеканалом Sky News, торі отримують 368 місць, Лейбористська партія Джеремі Корбіна - 191 місце. Шотландська національна партія може розраховувати на 55 місць, "Ліберальні демократи" - на 13. "Зелені" можуть отримати лише одне місце, решта 22 місця розподіляться між іншими партіями, що брали участь у виборах.

Для отримання більшості консерваторам було необхідно отримати щонайменше 326 місць у 650-місцевій нижній палаті британського парламенту.

У четвер у Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є у країні найвищим законодавчим органом. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон має намір уже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, якщо прогнози про перемогу його Консервативної партії на парламентських виборах підтвердяться, пише в п'ятницю The Guardian.

Якщо офіційні результати підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок з консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду про вихід з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торговельну угоду після Brexit з ЄС без необхідності подовжувати перехідний період після кінця 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА