08:43 13.12.2019

Консерватори забезпечили собі абсолютну більшість в парламенті Великої Британії

2 хв читати
Консерватори забезпечили собі абсолютну більшість в парламенті Великої Британії

За офіційними, але поки неповними результатами підрахунку голосів, Консервативна партія Великої Британії гарантовано перемогла на позачергових парламентських виборах, що відбулися напередодні, і забезпечила собі абсолютну більшість, повідомляють британські ЗМІ.

За поки що не повними офіційними даними, консерватори станом на 8:30 уже завоювали 343 місця з 650 в Палаті громад. За даними екзит-полів, вони можуть отримати 368 місць у нижній палаті парламенту.

Найближчі переслідувачі - лейбористи - отримують 201 місце.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон, який був переобраний депутатом парламенту, після оголошення попередніх результатів заявив: "На даному етапі це виглядає так, як ніби цьому консервативному уряду було дано новий потужний мандат, щоб здійснити Brexit і не просто здійснити Brexit, а й об'єднати країну і просувати її вперед".

"Я думаю, що це - історичні вибори, які дають нам у цьому новому складі уряду шанс поважати демократичну волю британського народу, змінити країну на краще і розкрити потенціал всього народу", зазначив він.

У четвер в Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є вищим законодавчим органом країни. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон має намір вже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, пише в п'ятницю The Guardian.

The Guardian вважає, що "прем'єр-міністр має намір виконати свою передвиборчу обіцянку і домогтися, щоб депутати проголосували за його угоду про вихід з Євросоюзу до Різдва, а до кінця січня Велика Британія покине ЄС".

Якщо офіційні результати в кінцевому підсумку підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок з консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду щодо виходу з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торгову операцію після Brexit з ЄС без необхідності подовжувати перехідний період після кінця 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА