08:43 13.12.2019

Консерватори забезпечили собі абсолютну більшість в парламенті Великої Британії

2 хв читати
Консерватори забезпечили собі абсолютну більшість в парламенті Великої Британії

За офіційними, але поки неповними результатами підрахунку голосів, Консервативна партія Великої Британії гарантовано перемогла на позачергових парламентських виборах, що відбулися напередодні, і забезпечила собі абсолютну більшість, повідомляють британські ЗМІ.

За поки що не повними офіційними даними, консерватори станом на 8:30 уже завоювали 343 місця з 650 в Палаті громад. За даними екзит-полів, вони можуть отримати 368 місць у нижній палаті парламенту.

Найближчі переслідувачі - лейбористи - отримують 201 місце.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон, який був переобраний депутатом парламенту, після оголошення попередніх результатів заявив: "На даному етапі це виглядає так, як ніби цьому консервативному уряду було дано новий потужний мандат, щоб здійснити Brexit і не просто здійснити Brexit, а й об'єднати країну і просувати її вперед".

"Я думаю, що це - історичні вибори, які дають нам у цьому новому складі уряду шанс поважати демократичну волю британського народу, змінити країну на краще і розкрити потенціал всього народу", зазначив він.

У четвер в Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є вищим законодавчим органом країни. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон має намір вже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, пише в п'ятницю The Guardian.

The Guardian вважає, що "прем'єр-міністр має намір виконати свою передвиборчу обіцянку і домогтися, щоб депутати проголосували за його угоду про вихід з Євросоюзу до Різдва, а до кінця січня Велика Британія покине ЄС".

Якщо офіційні результати в кінцевому підсумку підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок з консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду щодо виходу з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торгову операцію після Brexit з ЄС без необхідності подовжувати перехідний період після кінця 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА