08:56 13.12.2019

Таліби повинні відповісти на прагнення афганців до миру

2 хв читати
Таліби повинні відповісти на прагнення афганців до миру

Сполучені Штати прокоментували причину оголошеної в четвер перерви на переговорах в Досі з делегацією "Талібану" щодо зниження рівня насильства в Афганістані.

"Коли я зустрів талібів, я висловив обурення вчорашньою атакою на Баграм, в результаті якої з необережності загинули два і поранені десятки мирних жителів. Таліби повинні показати, що вони готові і здатні відповісти на прагнення афганців до миру", - заявив у Твіттері глава американської делегації, спецпредставник США з примирення в Афганістані Залмай Халілзад.

Про те, що на переговорах США- "Талібан" оголошено перерву, в четвер увечері повідомив прес-секретар політичного представництва талібів в Катарі Сухайл Шахін.

"Сьогодні низка членів переговорної групи на чолі з муллою Барадаром Ахундом зустрілися з представниками американської делегації на чолі з Халілзадом. Атмосфера переговорів була хорошою і позитивною, і обидві сторони погодилися, що продовжать переговори після декількох днів перерв і консультацій", - повідомив Шахін у Твіттері.

Переговори сторін в Досі були відновлені 7 грудня після їх зриву у вересні за ініціативою президента США Дональда Трампа. Причиною зриву переговорного процесу послужили теракти в Кабулі, що призвели до загибелі людей, зокрема і американських військових. Відповідальність за теракти тоді взяли на себе таліби.

У середу вранці поблизу авіабази США Баграм був підірваний замінований автомобіль, сталася перестрілка. Відповідальність за атаку взяли на себе таліби.

Офіційний представник військ США в Афганістані (USFOR-A) Сонні Леггетт повідомив, що в результаті атаки ніхто з американських військових не постраждав, жертвами теракту стали мирні афганські громадяни.

"Таліби не змогли проникнути на базу. Ніхто з військовослужбовців не загинув і не був серйозно поранений. Замість цього таліби вбили двох мирних жителів, зруйнували мечеть, пошкодили будинки і поранили більше 70 невинних. "Талібан" продовжує демонструвати зневагу до афганських життів", - написав Леггетт у Твіттері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА