15:06 13.12.2019

Верховній Раді запропонують створити ТСК з розслідування подій Іловайської та Дебальцевської операцій

1 хв читати
Верховній Раді запропонують створити ТСК з розслідування подій Іловайської та Дебальцевської операцій

Учасники робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників звернулися до Верховної Ради з пропозицією створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування подій, які відбувалися під час Іловайської та Дебальцевської операцій.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні групи 13 грудня, повідомляє прес-служба президента України.

Також учасники групи прослухали інформацію представників Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ) щодо ведення реєстру осіб, які зникли під час бойових дій на сході України.

Заступник координатора відділу захисту населення МКЧХ в Україні Присцилла Абсі повідомила, що комітет отримав близько 750 звернень від громадян, родичі яких зникли безвісти на Донбасі.

Координатор робочої групи Микола Колесник наголосив, що МКЧХ наразі є єдиною міжнародною організацією, яка може проводити повноцінну роботу з пошуку зниклих і заручників.

"Дуже хотілося б, щоб міжнародні інституції не обмежувалися психологічною допомогою, проведенням тренінгів. Сьогодні ви – єдина інституція, яка може впливати на ситуацію там, шукати безвісти зниклих і опікуватися тими, хто перебуває за ґратами, – це цивільні заручники й полонені. Ми дуже сподіваємося на вас", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА