16:58 13.12.2019

Швейцарія продовжила на рік заморожування активів Януковича

1 хв читати
Швейцарія продовжила на рік заморожування активів Януковича

Федеральна рада Швейцарії продовжила превентивне заморожування рахунків колишнього президента України Віктора Януковича ще на рік, повідомляє посольство Швейцарії в Україні на сторінці у Twitter.

"Сьогодні Федеральна рада Швейцарії продовжила на один рік превентивне заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення (близько 70 млн швейцарських франків). Метою цього рішення є підтримка судової співпраці між Швейцарією та Україною", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, у 2014 році Швейцарія заморозила активи В.Януковича на суму розміром CHF70 млн.

9 грудня 2016 року Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії повідомляв про те, що замороження українських активів у розмірі CHF70 млн було продовжено на рік рішенням Федеральної ради й закінчувалося в лютому 2018 року.

У відомстві тоді пояснювали, що Федеральний закон про заморожування і реституцію незаконно активів, що належать іноземним політично викритим особам (FIAA), який набув чинності 1 липня 2016 року, регулює тривалість замороження і щорічних розширень. Розширення можливе, якщо співпраця в рамках взаємної правової допомоги є плідною.

19 грудня 2018 року Федеральна рада Швейцарії вирішила продовжити на один рік заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича та наближених до нього осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА