17:31 13.12.2019

Литва передала українській митниці ПЗ для тестування нової транзитної системи

1 хв читати
Литва передала українській митниці ПЗ для тестування нової транзитної системи

 Литва передала Державній митній службі України програмне забезпечення для тестування нової комп'ютеризованої транзитної системи (NCTS), повідомив голова служби Максим Нефьодов за підсумками укладення відповідного договору в п'ятницю.

"Софт подарувала литовська митниця. Сьогодні підписали договір дарування із моїм литовським колегою. Спільний транзит - це, умовно, митний безвіз - можливість із єдиним документом проїхати від Лісабону до Краматорська. Оскільки цей софт загальноєвропейський, самостійно його написати малореально", - написав Нефьодов у Facebook у п'ятницю.

Після отримання системи NCTS Україна використовуватиме в односторонньому порядку до одного року національний модуль транзитної системи, щоб довести технічну спроможність виконувати необхідні умови.

"Тому беремо те, що використовують литовські колеги, і будемо доробляти. Наприкінці березні хочемо робити тестовий запуск, рік працюємо (згідно із законом) в національному домені, а потім включаємось у європейський", - пояснив Нефьодов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА