19:54 13.12.2019

Грузинський прем'єр відкинув критику опозиції у зв'язку з його виступом на саміті ГУАМ у Києві російською мовою

1 хв читати
Грузинський прем'єр відкинув критику опозиції у зв'язку з його виступом на саміті ГУАМ у Києві російською мовою

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія вважає несерйозною критику на його адресу з боку представників опозиції щодо його виступу на саміті Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ у Києві російською мовою.

"Це міжнародна організація, мову визначає протокол, а по-друге, це було прохання сторони, яка приймала, й усі прем'єр-міністри виступали російською мовою", - сказав прем'єр журналістам у п'ятницю.

За його словами, представники опозиції такими закидами намагаються перенести увагу від важливих питань, таких як стратегічне співробітництво Грузії та України, на "незрозумілі формули".

"Це все викликає усмішку. З нашого боку влаштовувати демарш у цій частині (через російську мову) було б не те що недоречним, а контрпродуктивним і завадило б досягти тих результатів, яких ми сьогодні досягли з українською стороною", - сказав Гахарія.

Глава грузинського уряду також прокоментував останні події в парламенті Грузії, де напередодні кільком депутатам знадобилася медична допомога через розлиту в залі засідань, імовірно, активістами однієї з опозиційних організацій невідому рідину.

"На жаль, у нашому політичному процесі з'явилися політичні хулігани, котрі десь розливають рідину, потім, щоб цю тему перекрити, починають говорити про мову, якою виступав прем'єр", - сказав Гахар.

"Вони звичайні політичні хулігани, які не розібралися, що таке вулична політика і що таке парламентський політичний процес", - зазначив прем'єр Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА