20:29 13.12.2019

Екоактивістка Грета Тунберг робить перерву в своїй діяльності

2 хв читати
Екоактивістка Грета Тунберг робить перерву в своїй діяльності

Шведська екоактивістка Грета Тунберг заявила в п'ятницю про те, що має потребу у відпочинку після багатомісячних кампаній із захисту довкілля і боротьби зі зміною клімату, повідомили в п'ятницю західні ЗМІ.

"Я буду вдома на Різдво і потім візьму відпустку, оскільки необхідно відпочити", - заявила Тунберг журналістам в Турині.

Тунберг прибула в Турин поїздом, де виступила з промовою на шкільному страйку "П'ятниці заради майбутнього".

"Ми збираємося чинити тиск на тих, хто перебуває при владі, ми збираємося переконатися, що вони діятимуть і візьмуть відповідальність", - заявила Тунберг.

За останній рік Грета Тунберг отримала велику популярність. Вона активно виступає за захист довкілля і закликає до негайних рішучих дій для боротьби зі змінами клімату.

Грету Тунберг підтримують багато політиків і знаменитостей. З нею зустрічався особисто генсек ООН Антоніу Гутерріш, а також, наприклад, актор Арнольд Шварценеггер.

Активістка відмовляється літати літаками, аргументуючи це занадто великою кількістю шкідливих викидів в атмосферу. З цієї причини на різні великі заходи в інші країни світу вона вирушає або поїздом, або на морському судні. Так, наприклад, на ГА ООН в Нью-Йорк зі Швеції вона добиралася на яхті. Однак змінний екіпаж летів в Нью-Йорк на літаку.

Тунберг не їсть продукти тваринного походження і переконала своїх батьків теж стати веганами. 16-річна дівчина страждає від синдрому Аспергера, який сама Грета називає "даром".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА