20:39 13.12.2019

Трамп назвав процес імпічменту ганьбою для країни

2 хв читати
Трамп назвав процес імпічменту ганьбою для країни

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю назвав процедуру імпічменту ганьбою для країни, повідомляє Білий дім.

"Не було зроблено нічого поганого. Використовувати право імпічменту на цю нісенітницю - ганьба для нашої країни", - сказав Трамп журналістам у Білому домі.

Він також заявив про бажання дізнатися про інформатора, повідомлення якого щодо розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським стало причиною для розглядів.

Раніше в п'ятницю юридичний комітет палати представників конгресу США затвердив два пункти обвинувачень щодо Трампа.

Перше з них охарактеризували як зловживання владою.

Друга група порушень стосується перешкоджання розслідуванню Палати представників.

Конгресмени-демократи зазначали, що Трамп заблокував надання свідчень низки чиновників, а також - передачу конгресменам необхідних документів.

Тепер ці пункти звинувачення будуть винесені на голосування повного складу палати представників. Так конгресмени визначать, чи слід оголошувати імпічмент Трампу.

Очікується, що це голосування відбудеться в середу або четвер наступного тижня.

У разі, якщо конгресмени підтримають обвинувачення щодо Трампа, то сенатори розглянуть питання про відсторонення його від влади в січні.

Тим часом, у сенаті більшість місць утримують соратники Трампа з Республіканської партії.

У вівторок голова юридичного комітету палати представників Конгресу США демократ Джеррі Надлер заявив, що стосовно Трампа офіційно висунуті два основних звинувачення.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо Джо Байдена і його сина Гантера, а також з передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА