21:57 13.12.2019

Україна планує, що наступна зустріч в "нормандському форматі" буде в квітні, і до неї повинна виконати певне домашнє завдання

2 хв читати
Україна планує, що наступна зустріч в "нормандському форматі" буде в квітні, і до неї повинна виконати певне домашнє завдання

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що наступна зустріч в "нормандському форматі" відбудеться в квітні, і зазначає, що до цього часу Україні слід прийняти низку ключових рішень у законодавчій площині для посилення своєї позиції на переговорах.

"Сподіваюсь, що в квітні, не обов'язково 9 квітня - рівно чотири місяці (із зустрічі лідерів країн "нормандського формату" в Парижі 9 грудня - ІФ), але ми готуємося на квітень", - сказав він у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

За словами міністра, для України важливо, що російська сторона погодилася на наступну зустріч, тимчасові рамки якої були окреслені завдяки Німеччині і Франції.

Відповідаючи на питання про те, які саме рішення Україна повинна прийняти, щоб зустріч через 4 місяці дійсно відбулася, глава МЗС сказав: "Для того, щоб ми не просто зустрілися, а пропустили деякі непотрібні для нас моменти, і вийшли на такі реальні рішення, нам необхідно виконати певне домашнє завдання, яке ми і так збиралися зробити: узгодити легальні рамки всіх наших домовленостей, і це чотири закони, про які говорив президент (України Володимир Зеленський - ІФ). Це і питання амністії, і питання проведення виборів, і питання особливого статусу, - усі ці питання повинні бути вирішені".

За словами Пристайка, чим більше Україна зможе зробити до наступної зустрічі в "нормандському форматі", тим сильніше буде її позиція на переговорах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА