22:04 13.12.2019

Україна віддана Мінським домовленостям і змінює свою Конституцію в частині децентралізації на всій території Україні

2 хв читати
Україна віддана Мінським домовленостям і змінює свою Конституцію в частині децентралізації на всій території Україні

Влада України вносить зміни до Конституції, які передбачають децентралізацію у всій країні, і таким чином Київ виконує Мінські угоди в частині конституційної реформи, в основі якої лежить децентралізація влади, підкреслює міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

У п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер" відповідаючи на питання про те, чи потрібно Україні змінювати свою Конституцію, щоб закріпити домовленості "нормандської четвірки" в Парижі, глава МЗС сказав: "У Мінських домовленостях сказано, що Україна погоджується на конституційну реформу, в основі якої лежить децентралізація. Українська сторона зараз віддана домовленостям, які були. І це те, про що сказав (президент України Володимир - ІФ) Зеленський, що ми все одно йдемо на зміни до Конституції, які передбачають децентралізацію у всій Україні".

Говорячи про позицію РФ з цього приводу, міністр сказав: "Російська сторона пропонує спрощений варіант, оскільки вони собі бачать ідеальний варіант для них - зміни до Конституції".

Як повідомлялося, 12 грудня в ефірі одного з телеканалів президент України Володимир Зеленський пояснив, що записані в Мінських угодах зміни до Конституції країни мають на увазі ту децентралізацію, яку Україна зараз і реалізує на всій території країни.

"У "Мінську" чітко записано, що зміни до Конституції України - все, що пов'язано з децентралізацією. Зараз ми готуємо пакет законів про децентралізацію, ви це знаєте, на всій території України. Тобто мені здається, що ми виконуємо всі ці зобов'язання. Так, трохи інше формулювання, але мені здається, що, в принципі, воно підходить", - сказав він.

Зеленський вважає, що йому в цьому питанні вдалося переконати Німеччину та Францію. "Стосовно Російської Федерації, буде складно. Всі бачили. У цьому питанні теж буде дуже-дуже складно", - вказав він.

13 грудня Зеленський зареєстрував у Верховній Раді проект закону про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади. Як повідомляється на сайті парламенту, відповідний законопроект № 2598 зареєстрований в п'ятницю. Разом з тим,  станом на вечір п'ятниці текст законопроекту відсутній.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА