08:11 14.12.2019

Суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка, головного підозрюваного у справі Шеремета

2 хв читати
Суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка, головного підозрюваного у справі Шеремета

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року ветерану АТО і музиканту Андрію (Riffmaster) Антоненку, який є підозрюваним у справі про вбивство Павла Шеремета.

"Клопотання задовольнити. Застосувати щодо Антоненка Андрія Сергійовича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 08.02.2020 року", - зачитав рішення суддя.

Раніше суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк озвучив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко за аналогічною підозрою в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція здійснила низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Того самого дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислава та Інну Грищенків, також учасників АТО, затримали в іншій справі, але вони також є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА