08:11 14.12.2019

Суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка, головного підозрюваного у справі Шеремета

2 хв читати
Суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка, головного підозрюваного у справі Шеремета

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року ветерану АТО і музиканту Андрію (Riffmaster) Антоненку, який є підозрюваним у справі про вбивство Павла Шеремета.

"Клопотання задовольнити. Застосувати щодо Антоненка Андрія Сергійовича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 08.02.2020 року", - зачитав рішення суддя.

Раніше суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк озвучив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 8 лютого 2020 року волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко за аналогічною підозрою в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція здійснила низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Того самого дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислава та Інну Грищенків, також учасників АТО, затримали в іншій справі, але вони також є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА