07:13 15.12.2019

Вашингтон має намір відновити санкції щодо іранського ядерного об'єкта в Фордо

1 хв читати
Вашингтон має намір відновити санкції щодо іранського ядерного об'єкта в Фордо

Адміністрація США в неділю має намір відновити санкції щодо іранського ядерного заводу в Фордо.

"США скасують виключення з санкцій для цього об'єкта 15 грудня 2019 року", - заявив раніше держсекретар США Майкл Помпео журналістам у Вашингтоні.

Помпео пояснив, що таке рішення в Вашингтоні прийняли у зв'язку тим, що Тегеран нещодавно оголосив про відновлення робіт зі збагачення урану в Фордо.

"Правильний рівень збагачення урану для найбільшої в світі країни-спонсора тероризму - нуль", - зазначив держсекретар США.

Іранські фахівці на початку листопада вивели рівень збагачення урану на об'єкті в Фордо до 4,5%.

Рішення стосовно Фордо стало четвертим кроком Ірану зі скорочення ядерних зобов'язань. Президент Ірану Хасан Рухані зазначив, що четвертий етап скорочення зобов'язань Ірану можна скасувати, як і три попередні, якщо решта учасників СВПД "виконають свої зобов'язання".

В рамках ядерної угоди з Іраном Фордо повинен бути перепрофільованим російською стороною в центр з виробництва медичних ізотопів. Минулого тижня паливна компанія ДК "Росатом" - АТ "ТВЕЛ" оголосила про те, що зупиняє роботи на цьому об'єкті.

Для відновлення цих робіт буде необхідно зупинити і демонтувати каскади, на яких відбувається збагачення урану, і здійснити ретельне очищення приміщення і обладнання, зазначалося в повідомленні компанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА