07:37 15.12.2019

У Бельгії відзначають 75-річчя Арденнскої битви Другої світової війни

1 хв читати
У Бельгії відзначають 75-річчя Арденнскої битви Другої світової війни

Триденні урочистості з нагоди 75-річчя програної гітлерівськими військами наступальної операції в бельгійських Арденнах (16 грудня 1944 року - 29 січня 1945 року) тривають в місті Бастонь, за яке в кінці 1944 року йшли кровопролитні бої між німецькими і американськими військами.

Це був останній великий наступ Вермахту в Західній Європі в ході Другої світової війни.

На ювілей битви прибула і значна офіційна американська делегація на чолі зі спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

"Для мене дуже важливо представляти тут Сполучені Штати, але також подякувати ветеранам, будь вони бельгійцями, європейцями (з інших країн Європи - ІФ) або американцями. Наші ветерани пишаються своєю місією. Вони розуміють значення Арденнскої битви", - заявила Пелосі телеканалу RTBF.

Вона зазначила, що битва в Арденнах пов'язана для неї і з особистими почуттями.

"Мій дядько загинув у цьому регіоні безпосередньо перед початком бою. Серед нас багато втратили родичів під час Другої світової війни, і у деяких учасників нашої делегації члени їхніх сімей тут воювали. Ми всі безпосередньо і особисто пов'язані з цією історією", - сказала голова Палати представників.

Офіційні урочистості відбудуться в понеділок 16 грудня. У них візьмуть участь представники бельгійського керівництва, інститутів ЄС. Зокрема, в пам'ятній церемонії братиме участь колишній прем'єр-міністр Бельгії, голова Європейської ради Шарль Мішель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА