11:09 15.12.2019

Плавдок зі списаним підводним човном затонув у Севастополі

2 хв читати
Плавдок зі списаним підводним човном затонув у Севастополі

Плавучий док зі списаним підводним човном затонув в одній із бухт Севастополя в ніч на неділю, повідомило агентству інформоване джерело.

"Сьогодні вночі в Південній бухті затонув плавдок ПД-16 зі списаним підводним човном Б-380", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, підводний човен вже сплив і перебуває на плаву. Співрозмовник агентства вважає, що причина затоплення - технічний стан доку.

Офіційного підтвердження інформації агентство поки що не має.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Південь" очевидці, з берега видно, що плавдок затонув не повністю, його верхня частина - кілька метрів - перебуває на поверхні. При цьому сам підводний човен має крен. До цього місця вже підійшов буксир, який встановлює огорожу. Розливу нафтопродуктів не спостерігається.

Великий плавучий док ПД-16 був закладений в 1938 році на Миколаївському суднобудівному заводі ім. 61-го комунара. Його призначення - доковий ремонт підводних човнів, есмінців, тральщиків, суден забезпечення з водотоннажністю до 5 тис. тонн. Плавдок стоїть у Севастополі з 1945 року.

У доці довгі роки розміщувався великий дизель-електричний підводний човен Б-380 - раніше "Горьковський комсомолець" проекту 641Б "Сом", спущений на воду в 1982 році.

Це друга НП з підводними човнами за тиждень. 12 грудня повідомлялося, що виведений зі складу Тихоокеанського флоту дизельний підводний човен частково затонув під час ранспортування на утилізацію в Приморському краї. Інцидент стався дорогою з Владивостока в Находку в місці, де глибина становить 47 метрів. При цьому довжина самої субмарини - 72 метри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА