18:01 16.12.2019

Побиттю нардепа від "Слуги народу" Ананченка в Сумах вдалося запобігти - СБУ

2 хв читати
Побиттю нардепа від "Слуги народу" Ананченка в Сумах вдалося запобігти - СБУ

Служба безпеки України повідомляє, що запобігла вчиненню насильницьких дій стосовно народного депутата України IX скликання з фракції "Слуга народу" Михайла Ананченка.

"З метою отримання максимально об'єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників вказаного замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соціальній мережі повідомлення "замовленого" народного депутата про напад на нього двох молодиків у балаклавах. Оприлюднення цієї інформації дало змогу співробітникам СБУ у повній мірі задокументувати дії організатора та виконавців", - повідомляється на сайті спецслужби в понеділок.

Співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку до вчинення насильницьких дій щодо парламентарія, що пов'язано з його державною та громадською діяльністю.

"Встановлено, що виконавці злочинного "замовлення" отримали від організатора обумовлену грошову винагороду. У зв'язку з необхідністю попередити вчинення злочину, який несе загрозу життю і здоров'ю народного депутата України, а також з метою встановлення всіх осіб, причетних до його організації та вчинення, співробітники СБУ спільно з прокуратурою провели процесуальне документування їх протиправних намірів. Під час його проведення дії осіб, причетних до правопорушення, було взято під контроль, завдяки чому заподіяння можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій щодо народного обранця було попереджено", - йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч.3 ст.27 (організація скоєння злочину), ч.2 ст.15 та ч.2 ст.346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру організатору злочину. Тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, раніше Ананченко повідомив, що в неділю ввечері двоє невідомих скоїли розбійний напад на нього біля під'їзду його будинку і пов'язав напад із його політичною діяльністю.

Він заявив, що "будь-які хуліганські та інші протиправні дії стосовно нашої команди не змінять політичного курсу партії". При цьому Ананченко зазначив, що політсила "Слуга народу" завжди дотримуватиметься конструктиву та готова слухати думку кожного громадянина виключно в правовому полі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА