21:47 16.12.2019

Порошенко вніс 19 млн грн для звільнення з СІЗО Марченка

2 хв читати
Порошенко вніс 19 млн грн для звільнення з СІЗО Марченка

П'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко і його дружина Марина Порошенко приєдналися до благодійної акції, оголошеної громадськими активістами на підтримку начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка, який зараз перебуває в слідчому ізоляторі.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Європейська солідарність", про це Порошенко повідомив під час благодійного концерту групи "Ot Vinta", який проводився в рамках марафону зі збору коштів для виплати застави Марченку.

Як наголошується в повідомленні, суд призначив заставу розміром 20 млн грн. За три дні більше трьох тисяч активістів зібрали понад 1 млн грн, решту необхідної суми внесла сім'я Порошенка.

"Хтось очікував, що в умовах тотального терору, організованого проти волонтерів, добровольців, наших воїнів, які захистили Україну проти російської агресії, імена яких назавжди вписано в історію України, нас зламають. Але ми не дамо їм жодного шансу нас зламати. Бо правда з нами, Господь з нами", - підкреслив політик.

Він також повідомив, що марафон зі збору коштів почали три дні тому, оскільки до того генерал Марченко відмовився виходити під заставу, доки його підлеглі перебували в СІЗО. "Позиція справжнього офіцера і генерала. І ми прийняли це рішення, коли ми добилися в суді звільнення наших бойових побратимів", - сказав Порошенко.

"Є святі речі. Є ДАП, є ім'я "кіборг". Їх нічого не зупинило. Так само, як не здригнулася рука в ДБР, коли вони підписували порушення справи по Марусі Звіробій, по Федині. По моряках, які пішли Керченською протокою. Або за моїм наказом на контрнаступ, у результаті якого українська армія, добровольці, волонтери звільнили дві третини окупованого Донбасу", - підкреслив він.

Порошенко висловив переконання, що головна мета переслідувань патріотів - це спроба переписати героїчну історію України останніх 5 років. "Їх мета - не посадити Марченка або навіть Порошенка. Їх мета - переписати історію останніх 5 років нашої з вами країни ... І сьогодні ми тут займаємося не тільки звільненням Марченка. Ми захищаємо Україну від спроби оббрехати воїнів, нав'язати інші цінності і обдурити людей", - сказав політик.

Він повідомив, що обставини т.зв. "справи Марченко" добре відомі і вони свідчать, що в них немає складу злочину. "Немає жодної вини, крім спроби розправитися. Хто розправляється? Ті, хто отримують дзвінки з високих кабінетів і отримують політичні замовлення", - сказав лідер "Європейської солідарності".

Порошенко подякував усім, хто долучився до збору коштів, і повідомив, що після того, як невинність генерала Марченка буде доведена і застава повернеться, ці кошти будуть витрачені на підтримку армії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА