07:20 17.12.2019

У Франції пройде загальнонаціональна акція протесту проти пенсійної реформи

2 хв читати
У Франції пройде загальнонаціональна акція протесту проти пенсійної реформи

Масові демонстрації проти пенсійної реформи пройдуть у вівторок в Парижі та інших французьких містах, повідомляють французькі ЗМІ.

Акцію порівняних масштабів профспілки проводили востаннє 5 грудня.

Очікується, що у французькій столиці учасники протестів зберуться на площі Республіки. Потім колона почне рухатися в бік площі Нації. Акція повинна завершитися о 18:00. Столична поліція розпорядилася, щоб всі торгові точки, розташовані на шляху маршруту слідування демонстрантів, були закриті. Крім того, введено заборону на паркування автомобілів уздовж цього маршруту.

Через масові демонстрації в Парижі і столичному регіоні рух громадського транспорту буде здійснюватися з перебоями. У структурі RATP, що управляє громадським транспортом Парижа, в понеділок попросили пасажирів за можливістю утриматися від поїздок у вівторок.

"Зважаючи на суспільний рух і демонстрації, намічені на завтра, умови для руху транспорту будуть дуже складними", - заявили в RATP.

Очікується, що у вівторок працюватимуть лише 20% приміських поїздів в Паризькому регіоні. У паризькому метро будуть закриті всі лінії, крім ліній 1 і 14. Також будуть частково скасовані маршрути наземного транспорту.

Крім Парижа, акції протесту у вівторок відбудуться і в інших містах, наприклад, в Ліоні, Нанті, Ліллі, Бордо, Марселі.

Протести проти проекту реформи тривають у Франції з початку грудня. Зокрема, в страйках беруть активну участь працівники громадського транспорту, які в разі втілення в життя пенсійної реформи позбудуться низки привілеїв.

Раніше прем'єр країни Едуар Філіп заявив, що не має наміру відмовлятися від втілення в життя проекту пенсійної реформи. При цьому він зазначив, що згоден піти на деякі поступки, і пообіцяв, що реформа буде втілена в життя "без брутальності" і не торкнеться французів, які народилися до 1975 року.

Філіп також погодився залишити низку привілеїв, пов'язаних з пенсією, для поліцейських, пожежників і представників інших професій. Вік виходу на пенсію залишиться на рівні 62 років. Однак для отримання пенсії в повному обсязі з 2025 року треба буде пропрацювати до 64 років.

Незважаючи на зроблену прем'єром заяву, страйки та протести у Франції продовжилися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА