08:15 17.12.2019

Порядок в Гонконгу поки не відновлено

2 хв читати
Порядок в Гонконгу поки не відновлено

Влада Гонконгу поки не змогла відновити порядок у місті і припинити насильство, заявив журналістам головний секретар гонконгської адміністрації Метью Чун.

"Роботу з припинення насильства ще не завершено, ми повинні продовжувати докладати зусиль у цьому напряму. Одночасно нам необхідно докласти зусиль для вирішення глибоко укорінених проблем", - сказав він.

Чиновник висловив "розчарування" у зв'язку з поновленням минулими вихідними заворушеннями і актами вандалізму після певного періоду тиші.

У неділю поліція була змушена після двотижневої перерви застосувати проти протестувальників сльозогінний газ.

Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем напередодні в Пекіні зустрічалася з головою КНР Сі Цзіньпіном, який заявив про підтримку її дій.

Лем зустрічалася також з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном. Він закликав уряд "докладати постійних зусиль, щоб покласти край насильству і хаосу відповідно до закону і відновити порядок".

Прем'єр також зажадав від міської влади вирішити проблеми економічного і соціального розвитку Гонконгу для забезпечення стабільності і процвітання в регіоні.

З червня 2019 року в Гонконзі проходять масштабні вуличні акції протесту проти набуття чинності закону про екстрадицію злочинців на територію материкового Китаю. Влада Гонконгу відмовилася від цього законопроекту, але маніфестанти розширили свої вимоги, закликаючи до реформ і проведення розслідування дій поліції під час розгону демонстрантів, і не мають наміру припиняти свої акції.

Міський уряд закликає населення до мирних зібрань, але водночас продовжує жорстко розганяти акції протесту, які, крім іншого, серйозно зачіпають транспортну інфраструктуру. З початку червня за участь в акціях і заворушеннях заарештовано 6 тис. людей.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА