10:04 17.12.2019

Кабмін у 2020 році має намір надати українцям можливість обирати банк для виплати зарплати

2 хв читати
Кабмін у 2020 році має намір надати українцям можливість обирати банк для виплати зарплати

Кабінет Міністрів розробляє рішення про надання працівникам можливості обирати банк для виплати заробітної плати, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"В Україні існує явище, яке чимало дивує жителів розвинених країн, - "зарплатний проект". Це коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думки співробітників. Їм просто вказують, на картку якого банку вони будуть отримувати гроші... Ми хочемо запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки, при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи", - написав міністр у Telegram-каналі у вівторок.

Дмитро Дубілет розраховує, що зазначене нововведення вдасться впровадити вже в наступному році, при цьому повідомивши, що така робота ведеться спільно з Мінфіном і НБУ.

"Ідея дуже проста: зробити, як у Європі. Робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (хто пропустив, IBAN - це номер рахунку, як у Європі, який у нас було запроваджено цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидає гроші, куди потрібно", - пояснив Дубілет.

Водночас він зазначив, що поточне законодавство дозволяє працівникам обирати банк для виплати зарплати, але оскільки це пов'язано з деякими труднощами, на практиці таке право практично не реалізовується. Щоб проект запрацював, банкам потрібно буде дещо доопрацювати свої системи, додав Дубілет.

"Також, можливо, потрібно буде запустити "гарячу лінію", куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, всі банки України на початку листопада 2019 року завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА