10:29 17.12.2019

Біля ВР відбуваються одразу чотири акції протесту

2 хв читати
Біля ВР відбуваються одразу чотири акції протесту

Біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва у вівторок уранці відбуваються одночасно чотири акції протесту, в яких беруть участь кілька тисяч осіб.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на площі Конституції кілька сотень людей із прапорами організації "АвтоЄвроСила" вимагають від депутатів спростити систему розмитнення автомобілів на реєстрації країн ЄС. Після мітингу біля Верховної Ради вони мають намір пройти колоною до будівлі Кабінету Міністрів, розташованої поблизу на вул. Грушевського.

Поруч із ними продовжують збиратися противники відкриття ринку сільськогосподарських земель під керівництвом Національного штабу захисту рідної землі, до складу якого увійшли представники партій "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Аграрної партії", "Національного корпусу", а також Федерація профспілок України та інші організації.

Окрім них, на площі Конституції також присутні противники законопроекту №0931, який передбачає приведення до європейських стандартів законодавства у сфері протидії дискримінації. Вони називають себе захисниками християнських цінностей і тримають у руках плакати з вимогою припинити знищення свободи віросповідання, а також введення гендерної теорії в систему освіти.

Колоною на вул. Грушевського біля Верховної Ради проходять члени Федерації профспілок України. Кілька тисяч представників професійних об'єднань пройшли маршем центральними вулицями Києва на підтримку законопроектів Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1, вимог щодо недопущення тотальної приватизації державних підприємств зі знищенням робочих місць, проти руйнування наявної системи соціального захисту, за збереження соціальних стандартів. Також ФПУ приєднається до протесту проти введення ринку землі в Україні.

Автомобільний рух на вул. Грушевського від Кріпосного провулка до вул. Садової перекрито. Також перекрито рух на вул. Шовковична на ділянці від Інститутській до Грушевського.

Протест обіцяє бути мирним, його учасники жодних активних дій не здійснюють. Будівлю парламенту охороняють до сотні бійців спецпідрозділів Національної поліції та Національної гвардії.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, поліцейські спільно з бійцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування, щоб не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у центрі столиці.

"Задля гарантування публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування у посиленому режимі. Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів дотримуватися норм чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконанні ними службових обов’язків", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА