14:28 17.12.2019

Суд зобов'язав Генпрокуратуру виплатити прокурору Кулику 1,15 млн грн за порушення під час звільнення з військової служби

2 хв читати

Генеральна прокуратура України порушила вимоги законодавства під час звільнення в запас військового прокурора військової прокуратури сил антитерористичної операції Костянтина Кулика у квітні 2017 року, у зв'язку з чим зобов'язана виплатити йому 1,15 млн грн його середнього заробітку за весь час затримки виплати, повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), що розглядав позов Кулика до Генпрокуратури.

"Чинним на момент звільнення позивача законодавством було передбачено обов'язок відділу роботи з кадрами управління забезпечення діяльності військових прокуратур Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України у семиденний строк після отримання наказу про звільнення позивача підготувати та направити до відповідного військового комісаріату примірник особової справи Кулика К. з метою взяття останнього на військовий облік. Водночас таких дій вчинено не було, що свідчить про порушення ГПУ вимог закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", Інструкції з організації обліку особового складу ЗСУ... Інструкції з обліку кадрів в органах прокуратури... та положення про Головну військову прокуратуру Генеральної прокуратури України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за результатами розгляду справи суд встановив, що відповідач не нарахував і виплатив позивачу премії за 1-13 квітня 2017 року, одноразову грошову допомогу в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожен календарний рік служби (з урахуванням грошової винагороди військовослужбовцям військових прокуратур за участь в АТО), компенсації за невикористані дні основної щорічної відпустки та додаткової відпустки як учаснику бойових дій.

"Суд встановив, що розмір одноразової грошової допомоги в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожен календарний рік служби, який мав бути виплачений позивачу, становив 468 217,80 грн. А оскільки час затримки виплати ГПУ такої суми, станом на момент ухвалення судового рішення, становив 663 робочі дні, суд на підставі вимог 117 КЗпП України, зокрема, зобов'язав відповідача виплатити Кулику К. його середній заробіток за весь час затримки у розмірі 1 149 734, 82 грн", - розповіли в суді.

Кулик нині є заступником голови департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА