14:41 17.12.2019

В організації замаху на київського депутата, під час виконання якого загинув його 3-річний син, підозрюється 25-річний уродженець РФ - прокуратура

2 хв читати
В організації замаху на київського депутата, під час виконання якого загинув його 3-річний син, підозрюється 25-річний уродженець РФ - прокуратура

Причетним до організації замовного вбивства місцевого депутата в центрі Києва, внаслідок якого загинув 3-річний хлопчик, слідство вважає 25-річного уродженця РФ, наразі вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив як виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі в бойових діях, зокрема як снайпер, і з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області... Чоловік запропонував виконавцю скоїти вбивство депутата за грошову винагороду розміром $40 тис., на що останній погодився", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

Для реалізації плану організатор надав стрільцю інформацію про потерпілого, спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, зокрема оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства. Свої інструкції щодо організації злочину чоловік надавав виконавцю в месенджері Telegram, а сам напередодні вчинення злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

Виконавець залучив співучасника, самостійно визначив для скоєння вбивства майданчик біля ресторану в центрі Києва, де регулярно з'являвся потерпілий, і ввечері 1 грудня, коли депутат разом із дружиною і 3-річним сином сіли в автомобіль, здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика.

"На підставі зібраних у ході слідства доказів прокуратура міста Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Російської Федерації в організації вбивства на замовлення за ч. 2 ст. 15, п.11,12 ч.2 ст.115 КК України. Наразі вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук. Робота зі встановлення замовника злочину триває", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА