19:35 17.12.2019

У Кропивницькому через бунт у СІЗО постраждала співробітниця установи

2 хв читати
У Кропивницькому через бунт у СІЗО постраждала співробітниця установи

Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України повідомила про спробу окремих осіб дестабілізувати оперативну обстановку в державній установі "Кропивницький слідчий ізолятор", унаслідок якої тілесних ушкоджень дістала співробітниця СІЗО.

"16 грудня приблизно о 13:00 у державній установі "Кропивницький слідчий ізолятор" ув’язнений М. скоїв напад на співробітницю установи, погрожував їй та сім'ї фізичною розправою, висловлювався нецензурною лайкою та завдав тілесних ушкоджень", - повідомляє адміністрація на сторінці у Facebook у вівторок.

Зазначається, що протиправні дії ув’язненого М. задокументували органи Національної поліції України.

"Того самого дня, приблизно о 17:00, до установи з метою проведення слідчих (розшукових) дій прибули співробітники прокуратури і СУ ГУНП України в Кіровоградській області. Вищезазначений ув’язнений М. у категоричній формі від надання письмових пояснень відмовився, почав поводити себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою в бік працівників прокуратури та адміністрації установи, підбурював інших ув'язнених до неправомірної поведінки", - йдеться в повідомленні.

Так, на підтримку протиправних дій ув’язненого М., ув’язнені інших камер установи почали стукати у двері, намагалися пошкодити камерний інвентар. У зв'язку з цим начальник СІЗО оголосив загальний збір персоналу, і було ухвалено першочергові заходи щодо стабілізації оперативної обстановки.

"Наразі оперативна обстановка у Кропивницькому слідчому ізоляторі перебуває під контролем. Спеціальні засоби та фізичну силу до ув'язнених не застосовували. Стан здоров'я співробітниці, яка зазнала тілесних ушкоджень, задовільний", - зазначили в адміністрації.

Крім того, сьогодні, 17 грудня, СІЗО відвідав регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. "Зауважень, за результатами візиту в адміністрацію слідчого ізолятора, не надходило", - йдеться в повідомленні.

Одночасно, адміністрація ДКВС України спростовує поширені у засобах ЗМІ чутки про самоусунення посадових осіб Державної кримінально-виконавчої служби України та персоналу установи від забезпечення належного правопорядку, а також іншу інформацію, яка не відповідає дійсності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА