19:46 17.12.2019

США засуджують насильство до поліції і журналістів в ході акції під Радою

2 хв читати
США засуджують насильство до поліції і журналістів в ході акції під Радою

Посольство США в Україні заявляє про підтримку права громадян на мирні протести, однак засуджує насильство щодо співробітників поліції і журналістів, яке відбулося в ході акції під будівлею Верховної Ради в центрі Києва у вівторок.

"Сполучені Штати підтримують право на мирні протести. Ми засуджуємо насильство до поліції і журналістів, яке відбулося сьогодні біля Верховної Ради", - йдеться в повідомленні посольства в Твіттері.

Як повідомлялося, біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва у вівторок уранці відбуваються одночасно чотири акції протесту, в яких беруть участь кілька тисяч осіб. Зокрема, крім протесту проти відкриття ринку землі, відбувається акція організації "АвтоЄвроСила", яка вимагає спростити систему розмитнення автомобілів на "єврономерах", протестують противники законопроекту №0931, який передбачає приведення до європейських стандартів законодавства у сфері протидії дискримінації, а також члени Федерації профспілок Україна, котрі підтримують законопроекти Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1.

Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники.

У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки і димові шашки. Також було видно використання сльозогінного газу, проте хто саме його застосував, невідомо.

Пізніше швидка допомога забрала потерпілого під Радою протестувальника.

Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що в результаті зіткнень учасників протестів і правоохоронців під Верховною Радою у вівторок постраждали 17 правоохоронців і були затримані 26 осіб.

Начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко на брифінгу поінформував, що поліція відкрила кримінальне провадження через зіткнення біля стін парламенту у вівторок.

"Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345, опір співробітникові поліції, проводиться розслідування (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу Кримінального кодексу України)", - заявив Крищенко у вівторок на брифінгу

Він додав, що двоє цивільних осіб звернулися до лікарні, зараз з ними спілкуватимуться поліцейські, щоб з'ясувати, як вони отримали тілесні ушкодження.

Лідер партії "Національний корпус", перший командир полку "Азов" Андрій Білецький заявляє, що акція під будівлею Верховної Ради в центрі Києва буде безстроковою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА