20:54 17.12.2019

Прокуратура Кіровоградської області відкрила кримінальне провадження через бунт в СІЗО

2 хв читати
Прокуратура Кіровоградської області відкрила кримінальне провадження через бунт в СІЗО

Прокуратура Кіровоградської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом насильства щодо співробітника Кропивницького слідчого ізолятора (за ч.2 ст. 345 КК України).

"Один із ув'язнених завдав тілесних ушкоджень штатному психологу, погрожував їй та її сім'ї фізичною розправою", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури у вівторок.

Крім того, прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації СІЗО, що призвела до значних матеріальних збитків, за ч.2 ст.365 КК України.

У відомстві зазначили, що зараз ситуація в СІЗО повністю контролюється.

У свою чергу голова Кіровоградської обласної державної адміністрації (ОДА) Андрій Балон на сторінці в Фейсбук повідомив, що в Києві провів робочу зустріч з Міністром юстиції Денисом Малюською, на якій обговорив ситуацію в Кіровоградському СІЗО.

"Це питання повністю контролюється Міністерством та обласною державною адміністрацією. Зараз правоохоронні органи проводять роботу в межах своїх повноважень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України повідомила, що 16 грудня приблизно о 13:00 у державній установі "Кропивницький слідчий ізолятор" ув’язнений М. скоїв напад на співробітницю установи, погрожував їй та сім'ї фізичною розправою, висловлювався нецензурною лайкою та завдав тілесних ушкоджень", - повідомляє адміністрація на сторінці у Facebook у вівторок.

Зазначається, що протиправні дії ув’язненого М. задокументували органи Національної поліції України.

"Того самого дня, приблизно о 17:00, до установи з метою проведення слідчих (розшукових) дій прибули співробітники прокуратури і СУ ГУНП України в Кіровоградській області. Вищезазначений ув’язнений М. у категоричній формі від надання письмових пояснень відмовився, почав поводити себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою в бік працівників прокуратури та адміністрації установи, підбурював інших ув'язнених до неправомірної поведінки", - йдеться в повідомленні.

Так, на підтримку протиправних дій ув’язненого М., ув’язнені інших камер установи почали стукати у двері, намагалися пошкодити камерний інвентар. У зв'язку з цим начальник СІЗО оголосив загальний збір персоналу, і було ухвалено першочергові заходи щодо стабілізації оперативної обстановки.

"Наразі оперативна обстановка у Кропивницькому слідчому ізоляторі перебуває під контролем. Спеціальні засоби та фізичну силу до ув'язнених не застосовували. Стан здоров'я співробітниці, яка зазнала тілесних ушкоджень, задовільний", - зазначили в адміністрації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА