07:07 18.12.2019

У Харківській області виявлено схему незаконного переміщення товарів до РФ

2 хв читати
У Харківській області виявлено схему незаконного переміщення товарів до РФ

Харківська місцева прокуратура №1 спільно з міжвідомчою групою в складі співробітників оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Держприкордонслужби та оперативного управління ДФС України в Харківській області виявила незаконне переміщення товарів через державний кордон України до Російської Федерації поза пунктами митного оформлення.

"Під час досудового розслідування кримінального провадження стало відомо, що група невстановлених осіб надає послуги з перевезення товарів через державний контроль за митним оформленням. В ході обшуків було вилучено понад 100 ящиків і 400 мішків, де знаходилися товари побутового призначення, призначені для адресатів з різних регіонів Російської Федерації, а також документи, що є доказами протиправної діяльності", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як повідомляє прес-служба Східного регіонального управління Держприкордонслужби України, загальна вага вилученого товару - понад 6 тис. кг. Це одяг, взуття, рибальські приналежності, біжутерія, косметика, годинник, приладдя для куріння тютюну, а також волоські горіхи, паливно-мастильні матеріали тощо. За попередньою оцінкою загальна вартість вилученого товару може досягати більше 10 млн. грн.

Правоохоронці встановили, що група жителів Бєлгорода (за попередньою інформацією, громадяни РФ) організували в Харкові "логістичний центр" та приймали замовлення на доставку товарів поза митним контролем через російсько-український кордон. Росіяни фасували і зберігали в спеціальних складських приміщеннях в Харкові товар, який згодом передавали особам, які безпосередньо займалися його незаконним переміщенням через кордон в РФ. Доставка кінцевим одержувачам на території РФ проводилася переважно через поштові компанії-перевізники.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА