07:23 18.12.2019

На форумі волонтерів в лютому 2020 планується створення Національного альянсу волонтерів

2 хв читати
На форумі волонтерів в лютому 2020 планується створення Національного альянсу волонтерів

В Офісі президента України під головуванням уповноваженого президента з питань волонтерської діяльності Наталії Пушкарьової відбулася нарада з представниками волонтерського руху з проведення на початку лютого 2020 Всеукраїнського форуму волонтерів, на якому планується створення Національного альянсу волонтерів, повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією ОП, з'їзд повинен передувати створенню Національного альянсу волонтерів (НАВ) як дорадчо-консультативного органу (ради) при президенті України. "Головна мета форуму - знайомство волонтерів між собою, координація та комунікація учасників схожих проектів тощо", - сказано в повідомленні.

Також учасники зустрічі обговорили оголошення правоохоронцями підозри волонтерам у рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Уповноважений президента з питань волонтерської діяльності підкреслила, що уважно стежить за цією справою. "Але Офіс президента не має права впливати на слідство і суд, тому вона також не даватиме публічних оцінок у цій справі", - зазначила Пушкарьова.

Вона також акцентувала, що "волонтерство - це основа будь-якого громадянського суспільства. Дії волонтерів за межами волонтерської діяльності, якщо вони відбувалися всупереч закону, не повинні кидати тінь на те, що роблять тисячі інших волонтерів, без яких уже не було б незалежної України. І це ті люди, які дійсно дуже багато робили і роблять для країни, суспільства і майбутнього. Суспільство сприйме лише слідство в рамках і справедливе рішення суду. Впевнена, що слідчі і судді це прекрасно усвідомлюють".

В кінці зустрічі уповноважений президента закликала волонтерів України максимально активно брати участь в створенні НАВ як майданчика для координації зусиль з тим, щоб спільно з державою реалізовувати масштабні проекти в інтересах всього суспільства і окремих громадян, які потребують разової допомоги або постійної турботи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА