07:35 18.12.2019

Правоохоронці готують оголошення підозри трьом учасникам акції під Радою

2 хв читати
Правоохоронці готують оголошення підозри трьом учасникам акції під Радою

Слідчі готують оголошення підозри трьом активним учасникам акції протесту під Верховною Радою України у вівторок, повідомили в прес-службі поліції Києва.

"Через сутички біля Верховної Ради України слідчі готують підозри трьом особам, які завдали значних тілесних ушкоджень іншим учасникам мітингу і правоохоронцям", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у вівторок ввечері.

Підкреслюється, що правоохоронці збирають і аналізують усі фото- і відеоматеріали для надання правової оцінки діям інших учасників події.

Одному з правоохоронців учасник акції протесту потрапив каменем у голову. За інформацією поліції, лікарі проводять консиліум для того, щоб вирішити питання - робити або не робити трепанацію черепа військовослужбовцю Нацгвардії - учаснику бойових дій підполковнику Кулінку Ю.В.

Як повідомлялося, біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва у вівторок уранці відбуваються одночасно чотири акції протесту, в яких беруть участь кілька тисяч осіб. Зокрема, крім протесту проти відкриття ринку землі, відбувається акція організації "АвтоЄвроСила", яка вимагає спростити систему розмитнення автомобілів на "єврономерах", протестують противники законопроекту №0931, який передбачає приведення до європейських стандартів законодавства у сфері протидії дискримінації, а також члени Федерації профспілок Україна, котрі підтримують законопроекти Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1.

Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники.

У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки і димові шашки. Також було видно використання сльозогінного газу, проте хто саме його застосував, невідомо. Пізніше швидка допомога забрала потерпілого під Радою протестувальника.

В результаті зіткнень учасників протестів і правоохоронців під Верховною Радою у вівторок постраждали 17 правоохоронців і були затримані 26 осіб, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

За інформацією лідера партії "Національний корпус", першого командира полку "Азов" Андрія Білецького, всіх затриманих під час зіткнень учасників протестів під Верховною Радою у вівторок відпустили з Печерського відділення поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА