07:52 18.12.2019

Оборонний бюджет США передбачає виділення понад $ 700 млн на стримування Росії

1 хв читати
Оборонний бюджет США передбачає виділення понад $ 700 млн на стримування Росії

Схвалений у вівторок Сенатом США оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік передбачає виділення додаткових $ 734,3 мільйонів на заходи щодо стримування Росії у військовій сфері.

У короткому змісті документа, опублікованому Сенатом, пояснюється, що ці гроші повинні бути витрачені в рамках "Ініціативи щодо гарантування європейської безпеки" (EDI) на будівництво військових об'єктів, на протистояння загрозам з боку підводних човнів, а також "на виконання інших термінових пріоритетних проектів, націлених на стримування РФ і на роботу з партнерами і союзниками США".

Також конгресмени згадують про заборону на співпрацю з РФ у військовій сфері та на визнання Криму частиною Росії.

"Ініціатива щодо гарантування європейської безпеки" (ERI) була розроблена адміністрацією Барака Обами в 2014 році після початку окупації Росією східних областей України. Вона передбачала збільшення військової присутності США в Європі для підтримки безпеки в регіоні.

У 2017 році "Ініціатива щодо забезпечення європейської безпеки" була перейменована в "Європейську ініціативу стримування" (EDI). Фінансування на реалізацію ініціатив ERI / EDI стало надходити в 2015 фінансовому році. За цей час воно збільшилося майже в сім разів. При цьому основний приріст припав на президентство Дональда Трампа.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА