08:25 18.12.2019

Житель Харківщини, який мав намір підірвати ємності з хлором на комплексі водопідготовки, засуджений до 5 років в'язниці

2 хв читати
Житель Харківщини, який мав намір підірвати ємності з хлором на комплексі водопідготовки, засуджений до 5 років в'язниці

Лозівський міськрайонний суд Харківської області затвердив угоду про визнання провини, укладену обвинуваченим у спробі вибуху на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" в сел. Краснопавлівка, і прокурором.

"Затвердити угоду про визнання провини, укладену 10 грудня 2019 року, між прокурором ... і обвинуваченим. (Обвинуваченого - ІФ) визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст. 258 (завершений замах на вчинення теракту - ІФ) КК України та призначити йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, без конфіскації майна", - йдеться у вироку, винесеному суддею Світланою Мицик і опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Суд вказав, що термін відбування покарання обвинуваченого слід зараховувати з моменту фактичного затримання 12 червня 2019 року.

Суд також роз'яснив, що в разі невиконання угоди про визнання вини прокурор має право звернутися до суду, який затвердив цю угоду, з клопотанням про скасування вироку.

Вирок не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.

Як повідомлялося, в червні 2019 року співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Харківській області попередили скоєння диверсії на об'єкті критичної інфраструктури області завербованих ФСБ Росії місцевим жителем. "Оперативники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "А" затримали жителя Харківської області після закладки і спроби приведення в дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" в селищі Краснопавлівка", - повідомив прес-центр СБ України.

За інформацією спецслужби, за словами затриманого, в лютому 2019 року він був завербований співробітниками ФСБ РФ в м.Білгород (Росія) і скоїв цей злочин за їх завданням.

"Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу. Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова", - йдеться в повідомленні.

Затриманому оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 (диверсія) КК України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї). Пізніше дії підозрюваного були перекваліфіковані за ч.2 ст.15 ч.1 ст.258 (завершений замах на вчинення теракту) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА