08:33 18.12.2019

Скрипалі живі, але відмовляються зустрічатися з російськими послами

2 хв читати
Скрипалі живі, але відмовляються зустрічатися з російськими послами

Колишній співробітник Головного розвідувального управління Сергій Скрипаль і його дочка Юлія живі, але не хочуть іти на контакт із представниками російського посольства, заявив посол Великої Британії в Росії Лорі Брістоу в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

"Так, вони живі. Що стосується надання доступу представникам російського посольства, ми, власне, передали запит від співробітників посольства Скрипалям. Скрипалі вирішили не зустрічатися з представниками російського посольства", - навів слова Брістоу сайт "Эхо Москвы" у вівторок увечері.

Він також нагадав про заяву Юлії Скрипаль щодо небажання її батька зустрічатися з представниками ЗМІ. Брістоу додав, що рішення не виходити на зв'язок із російським посольством і журналістами - вибір Скрипалів, а завдання британської влади полягає в захисті цієї сім'ї.

"Вони вільні люди, наше завдання - захистити їх. Була спроба вбити їх за допомогою бойової хімічної речовини", - заявив посол.

Як повідомлялося, 4 березня 2018 року Сергія та Юлію Скрипалів виявили непритомними в Солсбері. Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервово-паралітичної отруйної речовини, названої "Новачок" (А-234). Висновки британців підтвердила комісія Організації із заборони хімічної зброї. Відповідальність за замах на Скрипалів британська влада поклала на Росію. У Москві відкидають ці звинувачення.

У 2006 році Сергія Скрипаля був засуджений в Росії до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь британської розвідки. У 2010 році його помилувано для обміну розвідниками між Росією та США, коли до РФ передали десятьох осіб, зокрема Ганну Чапман. Велика Британія надала Скрипалю притулок і громадянство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА