10:09 18.12.2019

Антоненко не визнає своєї вини та відмовляється свідчити у справі Шеремета

2 хв читати
Антоненко не визнає своєї вини та відмовляється свідчити у справі Шеремета

Підозрюваний в організації вбивства журналіста Павла Шеремета сержант ЗСУ і відомий під псевдонімом Riffmaster музикант Андрій Антоненко станом на вівторок перебував в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ), не визнає своєї провини, а також спростовує озвучені керівництвом правоохоронних органів факти, що нібито доводять його причетність до злочину, повідомляє його група правового захисту.

"Вчора відвідали його в ІТТ (він досі не в СІЗО). Щодо стану Андрія. Настрій у нього спокійний, тримається, передає подяку усім за підтримку. Він досі не розуміє, чому саме його "призначили" підозрюваним і за що. Андрій не лише не визнає вину, а ще й жодного факту, що про нього викладають (приклади нижче). Оскільки ці факти, у тому числі алібі, легко перевірити, ми очікуємо від слідства швидкої реакції найближчим часом", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці учасника групи, адвоката Віталія Галенченка в середу вранці.

За інформацією адвокатів, слідчий у вівторок намагався допитати Антоненка, але він скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України (тобто відмовився давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів).

"Такий вчинок був обумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр МВС, генеральний прокурор, а також особисто президент України в один голос фактично назвали злочинцем. З огляду на це ми припускаємо, що зі сторони слідчих буде певна упередженість. Андрій в подальшому буде давати показання, але лише коли переконається в неупередженості слідства. Наразі, з урахуванням наявних у справі матеріалів та гучних заяв у ЗМІ керівництва країни, такої впевненості немає", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА