13:14 18.12.2019

У Кропивницькому СІЗО через бунт введено особливий режим

2 хв читати
У Кропивницькому СІЗО через бунт введено особливий режим

У державній установі "Кропивницький слідчий ізолятор" введено особливий режим у зв'язку з груповою непокорою ув’язнених у понеділок, 16 грудня, повідомляє в середу адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України.

Як повідомляє виконавча служба у соцмережі Facebook у середу, на період запровадження особливого режиму в установі посилено охорону, нагляд за ув'язненими та засудженими, припинено всі заходи, а також надання побачень та прийняття посилок і передань, здійснюються інші передбачені законодавством режимні заходи.

Також у повідомленні говориться, що особливий режим може бути введено терміном до 30 днів. Про припинення особливого режиму буде повідомлено додатково.

Наразі адміністрація установи проводить відповідні режимні заходи для підтримки "належної керованої оперативної обстановки".

Як повідомлялося, 16 грудня приблизно о 13:00 у державній установі "Кропивницький слідчий ізолятор" ув’язнений М. скоїв напад на співробітницю установи, погрожував їй та сім'ї фізичною розправою, висловлювався нецензурною лайкою та завдав тілесних ушкоджень.

Того самого дня, приблизно о 17:00, до установи з метою проведення слідчих (розшукових) дій прибули співробітники прокуратури і СУ ГУНП України в Кіровоградській області. Вищезазначений ув’язнений М. у категоричній формі від надання письмових пояснень відмовився, почав поводити себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою в бік працівників прокуратури та адміністрації установи, підбурював інших ув'язнених до неправомірної поведінки.

Так, на підтримку протиправних дій ув’язненого М., ув’язнені інших камер установи почали стукати у двері, намагалися пошкодити камерний інвентар. У зв'язку з цим начальник СІЗО оголосив загальний збір персоналу, і було ухвалено першочергові заходи щодо стабілізації оперативної обстановки.

Прокуратура Кіровоградської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом насильства щодо співробітника Кропивницького слідчого ізолятора (за ч. 2 ст. 345 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА