16:22 18.12.2019

Латвія передала на Донбас понад 320 тонн гуманітарного вантажу

2 хв читати
Латвія передала на Донбас понад 320 тонн гуманітарного вантажу

Слов'янська районна лікарня в Донецькій області днями отримала гуманітарну допомогу від головного капелана Збройних сил Латвії Елмарса Плявінша, повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України "Арміяinform" у вівторок.

"Перший гуманітарний вантаж прибув в Україну ще 2015-го. За цей час нам удалося привезти понад 320 тонн гуманітарного вантажу. Нині ця медична установа отримала, зокрема, два операційні столи, холодильник, електричну пічку для кухні, умивальники, лампи, медичне устаткування, а також різні необхідні для пацієнтів речі", - сказав Плявінш.

Присутній на заході почесний консул Латвії в Донецькій області Олександр Павенко зазначив, що наразі особливо важливо зміцнювати взаємини між українцями і латвійцями, а також повідомив про наміри в подальшому розширювати співпрацю між військовими і цивільними особами.

"Ми плануємо надалі розширювати наше співробітництво з військовими та цивільними, насамперед у питаннях соціального характеру. Крім того, незабаром до нас завітають шість послів з європейських держав задля ознайомлення з поточною ситуацією в Україні і збільшення допомоги для нас", - наголосив консул.

Водночас головний лікар Слов'янської центральної районної лікарні Олександр Біланов звернув увагу на актуальність такої допомоги. За його словами, в лікарні розгорнуто відділення загальної хірургії Донецького медінституту і це дає змогу оперувати пацієнтів із Покровська, Костянтинівки, Маріуполя, Добропілля та інших населених пунктів. Біланов повідомив, що лише один з отриманих операційних столів коштує приблизно 800 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА