17:08 18.12.2019

Пашинському змінили запобіжний захід на домашній арешт

2 хв читати
Пашинському змінили запобіжний захід на домашній арешт

Київський апеляційний суд ухвалив рішення звільнити з-під варти народного депутата Верховної Ради VIII скликання Сергія Пашинського, якого підозрюють у нанесенні громадянину тяжкого тілесного ушкодження, і помістив під цілодобовий домашній арешт.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в середу, задовольнивши клопотання захисника Пашинського Андрія Федура.

"Апеляційну скаргу захисника Федура задовольнити частково... Постанову слідчого Печерського районного суду Києва... продовжити тримання під вартою... Пашинського Сергія Володимировича... до 29 січня 2020 року скасувати", - оголосив головуючий суддя рішення суду.

"Застосувати до підозрюваного в кримінальному провадженні... Пашинського Сергія Володимировича... запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому цілодобово залишати будинок 2-в на вул. Центральній у с. Хотові Васильківського району Київської області", - додав суддя.

Окрім того, на Пашинського було покладено зобов'язання до 3 лютого 2020 року не спілкуватися з постраждалим і свідками, здати на зберігання свій закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю (електронний браслет) і прибувати на першу вимогу. Суд ухвалив негайно доставити Пашинського із залу засідання суду додому за зазначеною в постанові адресою.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Пашинському про підозру в заподіянні поранення чоловікові у Київській області. У повідомленні ДБР зазначено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між тодішнім народним депутатом і громадянином, під час якого депутат вистрілив чоловікові у ліву ногу з пістолета марки Glock-19. Внаслідок цього постраждалий дістав вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судової експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

9 жовтня директор ДБР Роман Труба заявив про можливу перекваліфікацію "справи Пашинського" і зазначив, що постраждалого понад 2,5 року не було визнано таким.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА