23:28 18.12.2019

У рамках роботи ТКГ в 2019 році вдалося вдвічі зменшити кількість обстрілів на Донбасі

1 хв читати
У рамках роботи ТКГ в 2019 році вдалося вдвічі зменшити кількість обстрілів на Донбасі

Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі вдалося вдвічі зменшити кількість обстрілів на Донбасі в 2019 році, зазначає прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками останнього засідання групи поточного року.

"Сьогоднішнє засідання ТКГ в Мінську було останнім за рік, що минає. У рамках роботи Тристоронньої контактної групи в 2019 році вдалося вдвічі зменшити кількість обстрілів на Донбасі; зменшити застосування артилерії, мінометів, танків; досягнуті домовленості з розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської, Золотого, Петрівського", - написала Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу ввечері за підсумками засідання ТКГ в Мінську.

Крім того, за її словами, в рамках роботи ТКГ вдалося домогтися відновлення моста у КПВВ "Станиця Луганська", розпочато обговорення питання повернення української державної і приватної власності на території ОРДЛО, забезпечується робота інфраструктури життєдіяльності Донбасу, якої потребують мирні жителі з обох боків лінії дотику.

"Тристороння контактна група висловила подяку Мартіну Сайдіку за його конструктивну роботу спеціального представника чинного голови ОБСЄ в ТКГ і привітала Гайді Грау з початком її каденції на цій посаді. Окремі слова подяки українська сторона висловила на адресу Республіки Білорусь, яка надає площадку для роботи Тристоронньої контактної групи", - написала Оліфер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА