11:02 19.12.2019

Суд зобов'язав СБУ розпочати кримінальне провадження за заявою "ОПЗЖ" про держзраду у зв'язку з законопроектом про ринок землі

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва 18 грудня зобов'язав начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України (СБУ) внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) дані про ознаки кримінального правопорушення, передбачене статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Із відповідною заявою до правоохоронних органів звернулися народні депутати від "Опозиційної платформи - За життя" ("ОПЗЖ"), повідомила прес-служба партії.

"Йдеться про те, що в діях вищих посадових осіб держави, які ініціювали та пролобіювали ухвалення у першому читанні законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" № 2178-10, і народних депутатів України, які підтримали його ухвалення, містяться кваліфікуючі ознаки тяжкого злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - заявляє прес-служба політсили.

"Суд ухвалив таке рішення, оскільки СБУ, якій ще 3 грудня 2019 року відповідним чином повідомили народні депутати від "ОПЗЖ" про вчинений злочин, не внесла до ЄРДР відомостей про зазначене протиправне діяння та не розпочала досудове розслідування", - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, 14 листопада Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", який передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження сільгоспземель всіх форм власності. За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів: 227 депутатів фракції "Слуга народу" і 13 позафракційних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА