14:27 19.12.2019

Під час обшуку у Антоненка знайшли половину міни МОН-50 - заступник глави МВС Геращенко

2 хв читати
Під час обшуку у Антоненка знайшли половину міни МОН-50 - заступник глави МВС Геращенко

 Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під час обшуку знайшли половину протипіхотної міни МОН-50. Саме з такої моделі мін, за матеріалами слідства, і було підірвано автомобіль Шеремета.

"За деякий час до обшуку Антоненко подзвонив своєму товаришу та попросив його винести якусь "зелену х-ню". Негайно оперативні співробітники та слідчі провели обшуки у можливих місцях перебування цього предмета. Цим предметом виявилася половина справжньої бойової міни МОН-50", - розповів Геращенко журналістам у четвер у Києві.

Він додав, що саме з половини радянської протипіхотної міни МОН-50 було виготовлено саморобний вибуховий пристрій, яким і підірвали автомобіль журналіста Шеремета.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, наразі відбувається експертиза вилученої у Антоненка половини вибухового пристрою. Слідство намагається встановити, чи є знаряддя вбивства Шеремета та знайдена половина міни частинами цілої МОН-50.

"На сьогодні ми не можемо стверджувати, чи має вилучена половинка міни МОН-50 стосунок до справи про вибух Павла Шеремета, але у нас є багато запитань, оскільки не кожен громадянин має доступ до таких пристроїв. Йдеться про бойову міну, а не про макет, як пишуть деякі активісти, намагаючись заплутати суспільство", - заявив Геращенко.

Він також зазначив, що слідство дуже цікавитиме питання, де саме перебуває друга половина міни, частину якої вилучили у Антоненка.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру в убивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримано. Подружжя Владислава та Інну Грищенків, також учасників АТО, було затримано в іншій справі, але вони є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА