17:52 19.12.2019

Російському гурту "Воровайки" заборонено в'їзд до України - СБУ

2 хв читати

Служба безпеки України заборонила учасницям російського гурту "Воровайки" в'їзд на територію України, повідомляє прес-центр СБУ на своєму Telegram-каналі.

"На запити ЗМІ. У суспільстві виник великий резонанс через повідомлення про ймовірне прибуття в Україну російського гурту "Воровайки". Повідомляємо, що нині діє заборона в'їзду учасницям цього колективу - Павловій Яні, Надиктовій Ларисі й Теркуловій Діані", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що рішення ухвалено з метою гарантування національної безпеки на підставі закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

Як повідомлялося, на початку грудня російський гурт "Воровайки" анонсував концерти в Києві, Одесі, Дніпрі та Миколаєві в лютому 2020 року.

За даними ЗМІ, гурт мав намір виступати в окупованому Донецьку у жовтні 2017 року.

Також гурт відомий піснею "Хохли", в якій є слова: "Курка - не птах, хохли - не закордон. Крим тепер ночами Порошенку сниться... Севастополь славний, колиска для флоту. Захищали місто воїни й босота. Сміливості нам вистачить, вистачить інтересу - якщо буде треба, заберемо Одесу".

Пізніше депутати Верховної Ради підписали звернення до глави СБУ Івана Баканова заборонити російському гурту "Воровайки" в'їзд до України, написав депутат із "Євросолідарності" Володимир Ар'єв у Facebook.

Звернення підписали депутати з "Євросолідарності", "Слуги народу", "Батьківщини", "Голосу", групи "За майбутнє".

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що якщо в репертуарі гурту є антиукраїнські пісні, то СБУ та Державна прикордонна служба не пропустять його учасниць на територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА